20.09.2023 | 23:16
Билбордове на Васил Терзиев напълниха София в нарушение на закона
Според Изборния кодекс кампанията започва месец преди изборите, насрочени за 29 октомври

Билбордове на кандидат-кмета за София на ПП – ДБ Васил Терзиев напълниха столицата. Ликът на претендента за шефския стол на „Московска“ 33 е на възлови места в столицата. Но, в нарушение на закона, защото предизборната кампания още не е започнала.

Според Изборния кодекс кампанията започва месец преди изборите, насрочени за 29 октомври. Терзиев обявява от огромните плакати – „Идваме с решенията“, което е послание към избирателите, смятат експерти.

Възмущението си във Фейсбук изказа и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, който също е кандидат-кмет на столицата.

„Типично в най-добрия стил на ДС (добрите сили)… Напляскали са си билбордове, сноват с листовки из града, а кампанията не е започнала. Формално не нарушават закона, но дали е морално“, пита Контрера.

„Де факто това са призиви за гласуване, агитация. Знаем какво ще каже и ЦИК – няма директен призив за гласуване, не е нарушение. Формално – да, но дали е честно, почтено и морално? Не е, но ДС (добрите сили) им е простено всичко, защото те са добри, а ние сме лошите!

Знаете ли защо сме лошите – защото сме нормални, а те не са!“, написа още Контрера във Фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране