08.08.2022 | 20:17
Бивш зам.-министър разкри: Калоян Методиев беше вицеприерът в сянка
Политологът ръководеше Министерство на икономиката вместо Нинова, твърди Димитър Данчев

Зачестяват случаите на оценки и етикети спрямо тримата министри от БСП от страна на съпартийци. В тази връзка, считам, че е важно да се знае, че двойните аршини не са помогнали на никого. Да, Националният съвет на БСП не за първи път дава оценки на действия и личности, продиктувани от ръководството, въпросът е кой ще даде оценка на самото ръководство за поверените му длъжности във висшата държавна администрация?

Това написа в социалната мрежа бившият зам.-министър на икономиката и член на БСП Димитър Данчев.

„Мога да дам пример с министерството на икономиката и индустрията, където реалният човек, който вземаше решения, не беше вицепремиерът. Апелирам да бъде направена и оценка за действията на човека в сянка (бел. р. Калоян Методиев), който реално ръководеше министерството и с чиито решения реално се съобразяваше вицепремиера.

Нека колегите попитат, защо в министерството 6 месеца не бяха назначени други заместник-министри, с ясно разписани ресори, които да докладват за свършената и предстоящата работа пред обществото и Политическия кабинет /който практически не съществуваше, поради установеното единовластие, и се е събирал един единствен път за последните 8 месеца/? Не се ли правеше това за да се изземват функции на зам.-министрите от човек в сянка? За обществото Министерство на икономиката и индустрията беше „на БСП“, но дали реално беше така? Истината е, че ключовите решения се вземаха от човек, който не е част от партията и не бе назначен със санкцията на нито един от партийните органи. НС на БСП ще се произнесе ли и по действията на този „вицепремиер в сянка“?“, пита Данчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране