01.08.2024 | 14:08
Блокират руските горива за Европа, за да наложат мир в Украйна?
Медведчук заговори за смяна на Зеленски

Украйна ще засили блокадата на руските горива през своя територия, но за да може в затруднената от кризата Европа да има повече гласове за мир. Това каза Виктор Медведчук в интервю за руската информационна агенция ТАСС.

Той подчерта, че блокадата на руските енергийни доставки за Европа е „елемент от икономическата война между Русия и САЩ“, където „Европа е бойно поле“.

Според него мирните инициативи на Владимир Путин са нанесли съкрушителен удар на „ястреби на войната“ в Киев и затова те крояли планове за премахване на руския лидер.

Украинецът, който е собственик на 23 хектара земи по бургаското Черноморие, но се смята за един от приятелите на Путин, твърди, че Зеленски е пропуснал възможността за преговори за мир. Бизнесменът каза още, че властите в Киев планирали да мобилизират и мъжете над 60-годишна възраст.

Според Медведчук САЩ искат да заменят Владимир Зеленски с началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, който е включен в Руската федерация в списъка на терористите и екстремистите, а Великобритания настоявала да бъде заменен с бившия командир-главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний.

ТАСС пък, позовавайки се на The Times, съобщи, че Украйна е получила шест изтребителя F-16 от Холандия.

Агенцията съобщи, че в Русия влиза в сила забраната за износ на бензин, която ще продължи до октомври включително. Според първия заместник-ръководител на Министерството на енергетиката Павел Сорокин правителството е взело това решение, за да стабилизира пазара, да го насити с горива и така да предотврати рязкото увеличение на цените.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране