14.02.2023 | 21:11
Бой между украински и руски футболисти
Мелето е станало в хотел в Турция
Военният конфликт между Русия и Украйна се премести и в Турция, където много от футболните отбори на двете враждуващи страни са на подготовка. Няколко медии съобщават, че играчи на украинския Минай (Ужгород) и руския Шинник (Ярославъл) са се били в хотел Royal Seginus. Новината бе потвърдена от издания и в двете държави, но версиите за причините се различават.
Според телеграм канала „Бомбардир“, повод за първия голям бой е забележка от украински футболист към пиян руснак. След първоначалните удари се включили още десетина човека от двете страни, а за фон играчите на Минай дори пуснали на телефоните си песента „Да помогнем на Въоръжените сили на Украйна“.
Според телеграм-канала „База“ oбаче, истината е различна. Украинците били ядосани от присъствието на руски футболисти в техния хотел и накарали ръководителя на Шинник да изпее националния химн на страната им. Той обаче предложил на противниците си да излязат извън хотела и там да се разберат един срещу един. Но служители на хотела ги разделили.
След това пък в един от асансьорите група украинци са ударили руски футболист. Когато обаче вратата се отворила, на етажа имало още руснаци и боят станал масов. Момичето на рецепцията веднага извикала полиция и линейка.
За да не ескалира повече напрежението след сблъсъците, в хотела вече постоянно има полиция, която регулира дори кой отбор кога ще влезе в ресторанта за хранене.
Очаква се днес руснаците да бъдат изведени от хотела и преместени на друго място, съобщава football.ua.
Според sport.ua руснаците са пострадали повече. Един от играчите разказал, че нападателят Иля Грузнов е със съмнение за счупени ребра, а полузащитникът Дмитрий Самойлов е със счупени пръсти на ръката.
Всички украински отбори – в това число и Минай, при пристигането си на подготвителните лагери в Турция са поставили като изрично условие да не бъдат настанявани в един и същи хотел с руснаци заради войната между двете нации.
Но след земетресението в Турция от миналата седмица много хотели в Анталия, Белек, Сиде и други средиземноморски курорти започнаха да приемат останали без дом хора от засегнатите райони. И за да не бъдат в един хотел с обикновени граждани, руските футболисти били преместени в друг със спортисти, но там се оказали украинците.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране