05.05.2023 | 12:41
Бой в Анкара! Украински делегат се нахвърли с юмруци на руски делегат (видео)
Разправията е станала в коридор в сградата на турския парламент

Украински делегат удари с юмрук в лицето руски делегат по време на среща на черноморските страни в турската столица Анкара, съобщава „Ройтерс“.

До инцидента се стигна, след като украинското знаме беше махнато, за да не влезе в кадър по време на видеоинтервю с главния делегат на Русия.  Олесандър Мариковски публикува във Фейсбук видео, на което се вижда как блъска руснака и си взима обратно синьо-жълтия флаг. Видеоклипът е придружен с коментар: „Долу лапите от нашето знаме, долу лапите от Украйна, руско копеле!“

Разправията е станала в коридор в сградата на парламента, където се провежда събранието на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

По-рано през деня някои украински делегати се сдърпаха със служители по сигурността, които се опитаха да ги отдръпнат, докато те организираха протест и се провикваха със знамето си до водещия делегат на Русия, докато тя се опитваше да говори пред събранието.

Снимки от безредиците бяха публикувани на уебсайта на турския парламент, а неговият председател Мустафа Сентоп отправи остър укор.

Осъждам това поведение, което нарушава мирната среда, която Турция се опитва да установи“, заяви той.

Докато представители на 13-те страни от ОЧИС провеждаха срещата си вчера, руските дронове продължиха да нанасят въздушни удари по украинската столица Киев.

Към момента не се водят мирни преговори за прекратяване на войната, която опустоши украински градове, уби хиляди и прогони милиони от домовете им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране