01.06.2023 | 10:28
Бой в парламента! (видео)
Явор Божанков нарече меки китки Костадин Костадинов и Цончо Ганев

Заседанието на парламента тази сутрин започна с бой. Квесторите дълго време не успяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили около трибуната.

Дори обявената от председателя на НС Росен Желязков 10-минутна почивка не успокои страстите.

Скандалът бе предизвикан от Явор Божанков от „Продължаваме промяната“.

„Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, изригна депутатът от ПП срещу „Възраждане“. Освен това ги обвини, че са истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин. И веднага бе наобиколен от депутатите на Костадин Костадинов. В блъсканицата един депутат взе да размахва и счупените си очила, а председателстващият Росен Желязков обяви почивка. Около трибуната обаче бяха наскачали депутати от ПП-ДБ и „Възраждане“.

Резултатът от препирнята са чифт счупени очила на депутат от „Възраждане“, а Манол Пейков от ПП-ДБ бе одран по бузата. Въпреки че заседанието прекъсна с цел охлаждане на страстите, от кулоарите на парламента се чуваха викове дълго време. Там Костадин Костадинов се закани, че ще спират занапред всеки опит за изказване на Явор Божанков и Манол Пейков. След това премина в антисемитски обвинения към Даниел Лорер. До Костадинов стоеше и депутатът Веселин Бешков със здрави очила.

Той твърдеше, че очилата му са счупени от Манол Пейков, който „ей така ги дръпна от лицето ми“. Пейков се защити, че отишъл да разтърве мелето и да спаси Божанков, който бил „обграден от глутница“. „В кулоарите ме нарекоха мръсна гнида вчера”, оплака се Пейков.

 

1 коментар

  1. Йййй каза:

    Педераси

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране