12.05.2023 | 20:09
Бойко Борисов: Мария Габриел сама ще взима решенията си

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел разговаря с лидерите на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“.

Вижте тук коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с ПП-ДБ:

Българският еврокомисар участва години наред в политическия живот, може би знае кое е разковничето за решаване на много от въпросите, тя ще взима сама решенията си. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след преговорите с ПП-ДБ, предаде БНР.

Има значение приемането на законите, които да гарантират контрола над главния прокурор. Другото е следствие, то трябва да се случи, за да приключи преустройството на съдебната система. Нормално е, когато преговаря, г-жа Габриел да си води преговорите, заяви Борисов. Определи тона на преговорите като добър.

От утре започваме срещите с останалите партии, ако се договорим с тях за споделено управление, да приемем бюджет, да тръгнат еврофондовете. Можем много бързо да наваксаме изоставането, заяви Бойко Борисов.

По думите му правителството трябва да има поне докато се приеме бюджет и за 2024 г., около година и половина като минимум.

Вчера Мария Габриел, заедно с представители на ГЕРБ-СДС, водиха разговори с ДПС, БСП и „Има такъв народ“, на които бяха представени 10-те основни приоритета на бъдещ кабинет.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Тоя лъже

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране