25.05.2023 | 9:08
Бойко Борисов на разпит в прокуратурата за злоупотреба с власт
Вождът на ГЕРБ е призован и за „Барселонагейт“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан днес. Той е получил призовка да се яви в 10 часа в Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура.

Борисов трябва да даде показания по делото, известно като „Барселонагейт“ и по обвиненията срещу него за злоупотреба с власт.

В понеделник от Софийска градска прокуратура разпространиха две съобщения, свързани с лидера на ГЕРБ. В първото се сочеше, че делото “Барселонагейт” не е “на трупчета”, по него се работи и се правят преводи на множество документи от чужбина. Във второто се цитираха новопостъпили сигнали, един от които е от гражданско сдружение и уличава за корупция и злоупотреба с власт, припомня БНТ.

За двете призовки съобщи самият Борисов на брифинг в началото на седмица. Тогава той заяви, че е призован на разпит в един същ ден и час на две различни места. „В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да го арестуват“ или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?“, заяви Борисов.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране