10.05.2023 | 20:00
Болница „Шейново“ убеждава съда: Майките нарочно си размениха бебетата за пари
Юристите на АГ-болницата правят опит да изкарат родителките на момиченцата виновни

Опит да вмени вина на майките за разменените бебета се кани да направи юристът на АГ-болницата „Шейново“ на предстоящите през есента заседания по тежкото дело за безпрецедентния случай в новата история на страната.

Двете момиченца бяха разменени в родилния дом, предполагаемо малко след появяването им на бял свят, но майките разбраха, че немислимото се е случило едва след няколко месеца. Впоследствие децата бяха върнати при биологичните им родители, но документално имената им все още са сменени, а актовете за раждане – объркани, което води след себе си сериозна юридическа сага, която може да се точи и няколко години подобно на делата за произход.

Първоначално болницата бе готова да преговаря със семействата за обезщетения в рамките на извънсъдебни споразумение, но впоследствие юридическият екип там промени становищата и реши да води дело с двете двойки родители и техните адвокати.

Според юриста, който представлява здравното заведение – Вили Костадинова, пеленачетата може да са разменени и навън. А целта според грозния намек – е финансова облага за двете семейства, поискали 500 000 лева обезщетения. Защитниците обаче са категорични – че тази версия е абсурдна, какъвто е и опитът да се прехвърли отговорността за немарливостта в болницата по отношение на биологичния произход на децата върху майките им.

„Технически е невъзможно бебетата да са разменени някъде другаде освен в самата болница. Участието на замесените медицински лица вече е доказано. Имаше и наказани. Новите версии сега се пускат, защото от болницата отказват споразумение и искат делото да се точи дълго в съда. Процесът ще тече минимум 2 години, ако не и повече“, категоричен е адвокат Тодор Мангъров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране