23.09.2021 | 12:55
Борис Бонев: София има нужда от нов кмет, който няма да слугува на простак от Банкя
В лудостта си поради загубени избори, банкянският велможа си позволява да се меси в независим орган и да уволнява председателя на Общинския съвет, каза той
Председателят на Общинския съвет е вторият най-важен човек в Столична община. Неговата оставка, неговото уволнение се случи от един партиен лидер. А какво казва кметът на София? Къде е г-жа Фандъкова?! Това възмущение изрази независимият общински съветник Борис Бонев по повод оставката на председателят на СОС.

Защо мълчи и не я ли интересува, че някой се меси в работата на Столичната община и Общински съвет?! Защо вече втори ден тя нищо не е казала след подаването на оставката при положение, че в предизборната кампания изключително категорично твърдеше, че Елен Герджиков и Малина Едрева на всяка цена остава в екипа ѝ, защото е много доволна от тях. Вие очевидно не сте кмет на София. Вие сте пионка на Борисов. София има нужда от нов кмет, който няма да слугува на някой простак от Банкя“, коментира Бонев.

„С тази оставка се демонстрира по най-безочливия, циничен, нагъл и безобразен начин пълната зависимост на групата на ГЕРБ от един банкянски велможа, който в лудостта си поради загубени избори си позволява да се меси в независим орган и да уволнява председателя на общинския съвет. Това е изключително груба намеса, погазване на демократичните принципи и на волята на хората, гласували на Елен Герджиков“, коментира Борис Бонев от „Спаси София“.

Той попита какво прави кметът на София и защо втори ден мълчи за отстраняването на втория най-важен човек в управлението на София. „Къде е кметът и защо не коментира погазването на независимостта на Столичния общински съвет. При това се отстранява човек, на който тя много държи. От името на новия председател на СОС ще стане ясно дали цялата операция е в посока кеширане и стратегия аут, или целта е решаване на проблеми, към момента изглежда като стратегия за кеширане“, допълни Бонев.

Малина Едрева, председател на групата ГЕРБ-СДС, обвини Борис Бонев в лицемерие, предаде БНР.  По думите ѝ общинските съветници от групата няма от какво да се срамуват, в това число  и Елен Герджиков.

 

Борислав Игнатов, председател на групата на „Демократична България“, е оттеглил подписа си за гласуване на нов председател на Столичния общински съвет.

Вчера на среща с активисти на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че лично е поискал оставката на Герджиков, тъй като не се справя с работата и „оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ“.

 

Миглена Атанасова положи клетва като общински съветник на мястото на подалия оставка председател Елен Герджиков. Герджиков е освободен от всички постове в градския парламент. От „Демократична България“ отказаха да гласуват за нов председател на съвета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране