14.04.2021 | 18:57
Борисов за опонентите си: Да не се закачат с мен и да си заврат компроматите, чекмеджетата, кюлчетата в….задния двор (видео)
Даниел Митов е кандидатът на ГЕРБ за премиер. Борисов ще предложи пак ПКП Караянчева за председател на парламента

Даниел Митов ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер, съобщи тази вечер Бойко Борисов на заседание с депутатите на ГЕРБ. За няколко часа все още действащият премиер осъзна, че не може да изпълни намерението си, казано тази сутрин във Велико Търново, че ще съобщи името на кандидата на ГЕРБ за премиер при връчването на проучвателния мандат след седмица. По конституция издигнатият кандидат отива да получи мандата. Митов бе външен министър във второто правителство на Борисов като член на партията Движение България на гражданите. Преди това беше зам.-председател на ДСБ. Борисов го е избрал, защото е „безспорен европеец и евроатлантик“.

Във втория си монолог за деня Борисов се закани на опонентите си да не се закачат с него – „да си заврат компроматите, чекмеджетата, кюлчетата в….задния двор“. Съобщи, че той лично е бил мажоритарно на изборите Корнелия Нинова и Христо Иванов и удовлетворен сега се оттегля от Народното събрание. „Ще си седим с Влади Горанов в централата на партията и ще им гледаме сеира“, каза Борисов. Деслава Атанасова ще ръководи ПГ на ГЕРБ, а Цвета Караянчева ще бъде предложена за председател на НС. „Те няма да я приемат и ще я предложим за зам.-председател“, каза Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране