Баце е дърт лъжец и стар играч на карти.  В момента блъфира, че е склонен да изтъргува подкрепа и дори участие на ПП-ДБ в правителство с мандата на ГЕРБ срещу избор на нов ВСС и възможност на ПП-ДБ да издигнат главен прокурор.

Правителството му е нужно на всяка цена, иначе ще изгуби местните избори в големите градове. Затова и жертва „топ“ /Каскета/, за да активира „царицата“ /девойката от Хаджидимово/.

ПП-ДБ трябва да са наясно, че Баце никога в живота си не е казал истината. Той дори на понятийно ниво не разбира какво е това „истина“.

Най-нормалното нещо за този човек е да лъже, както го е правил цял живот, без нито ден почивка. В момента, когато правителството на девойката от Хаджидимово бъде гласувано, Баце като нищо ще забрави за обещанията си. Просто ще остави стария ВСС и ще лансира за нов Каскет някой от банката кадри на Доган, като например Ясен Тодоров или Борислав Сарафов, чиято единствена мисъл ще бъде как да Му служат.

Самият факт, че ДПС се съгласиха и подкрепиха отстраняването на Каскета потвърждава горните мои съмнения, че зад гърба на ПП и ДБ Баце се е договорил с Шопарестия за съвсем друг вариант и случващото се в момента е класически блъф и хвърляне на прах в очите на ПП-БД.

Баце обаче рискува много с тия тънежи, защото наесен може да види пак софиянци по площадите, както бе през 2020 г. И тоя път не е ясно дали полиция ще го посети в Банкя или разбеснелите се граждани.

Емил Василев, Фейсбук