26.05.2023 | 10:13
Борисов наглее: Мен ме „изпира“ само народът, видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета
Той твърди, че в прокуратурата е разпитван защо е поискал оставката на Иван Гешев

„На мен специално няма да ми повлияе“. Това обяви Бойко Борисов пред парламентарни репортери по повод очаквания скандал с пускане на записи от страна на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев.

Вождът на ГЕРБ обясни, че остава на мнение, че правителство с мандата на втората сила следва да бъде избрано. Той припомни, че е имало записи и с неговия глас, както и видеа. В нормалните държави обаче незаконни записи не се коментирали.

„Мен ме изпира само народът. Аз само тази “De’Longhi” – за да звуча малко и аз западно, рекламно, дето се вика, – ме интересува какво гласуват хората. Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета. Нали видяхте как престанаха? Що? Щото е същият монтаж. Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и сега всички виждат за две години какво се случи.“

Неговият адвокат Менко Менков също заяви, че клиентът му е разпитват във Върховна касационна прокуратура по сигнал лично на главния прокурор Иван Гешев за оказван натиск. Въпросите, които прокурорите задаваха, са във връзка със сигнала на Иван Гешев, че някой е оказвал натиск върху него да подаде оставка като главен прокурор и писмото което той сам публикува“, уточни Менков пред bTV. Твърденията му противоречат с разпространеното преди това съобщение на държавното обвинение, че лидерът на ГЕРБ е викан на разпит по две дела – едното е „Барселонагейт“, а другото е по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ, в който има твърдения за корупция, злоупотреба с власт и показания на бизнесмен за даден подкуп.

„Не би следвало да се призовава никого. Аз питам защо само г-н Борисов е призован? Да поискаш оставката на някого не е съставомерно деяние. Конституцията на България прокламира свобода на словото – всеки може да поиска оставката на някого“, обясни адвокатът

По отношение на „Барселонагейт“, който засяга имот в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева, Менков е категоричен, че клиентът не е имал касателство този случай. „Определено има разследвания, които се държат на трупчета. Едно от тях е „Барселонагейт“. Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези сделки за имотите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушение. Аз не знам какво се разследва, защото въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов, нямат отношение към престъпление, а какви интервюта е давал преди 15 години пред модни списания – това се несериозни работи“, подчерта адв. Менков. Според него има нулева вероятност Борисов да бъде обвинен за „Барселонагейт“.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    Този Толуп, наистина е Оникално тъп! Записите били „нерегламентирани“?! Това е он лайн среща на върховния орган на ПП и всеки от участниците в него (Руди Гела е един от тях) може да си направи РЕГЛАМЕНТИРАН ЗАПИС. Тъй като Буци е електронен инвалид и не вдява , плещи простотии..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране