17.02.2023 | 18:31
Борисов обяви война на Гешев!
За 5 дни бях три пъти в американското посолство, знаех предварително за "Магнитски", похвали се той

Партиите, които искат съдебна реформа, Крум Зарков трябва да подготви един законопроект и веднага да го подкрепим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на бТВ днес.

„Ние вече няколко пъти го казваме – дори срещу президента има инструмент, наречен импийчмънт, не може главният прокурор да бъде недосегаем. Трябва да приготвим такъв закон да приемеме“, отсече Борисов.

И заяви за пореден път, че съжалява за неприетите промени в последното Народно събрание по темата – макар да обвини за пореден път „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, че го „изиграли“. Призна, че когато ГЕРБ са дошли на власт през 2009 г. е имало същите проблеми с корупцията, „затова говорим за нов обществен договор“.

„Трябва да има законов начин, конституционен начин, не Гешев, а фигурата на главния прокурор, да има орган, който да го разследва. Защото беззаконието на Рашков към нас кой го разследва?“, припомни незаконния си арест Борисов.

Той призна, че е знаел за новите български лица, санкционирани от закона „Магнитски“, преди това – имал много срещи в американското посолство.

„Знаех за Магнитски преди това, бях там за 5 дни три пъти, защото имаме много партньорски неща там да свършим. Те няма да забравят, че благодарение на мен и на ГЕРБ се прие за Северна Македония и Албания“, коментира той за американските партньори.

В началото на разговора Борисов отбеляза, че е „малко е неудобно в такава ситуация да се политиканства“, визирайки новината за 18-те убити при превоз мигранти по-рано днес. Но не пропусна да отбележи:

„Преди две години България бе сочена за пример за справяне с нелегалната миграция. Идваха всички – от премиера на Великобритания до Унгария, всички. А, да поздравя г-жа Мелони. Тя иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната имиграция“, каза той.

Според него вината за проблемите на границата не е на служебното правителство.

Асен Василев саботирал еврото

Според Борисов „Продължаваме промяната“ са саботирали еврото още при приемането на последния бюджет. А „Демократична България“ пък се молели на ГЕРБ да не бъди приеман.

„Колегите от ДБ гласуваха с нас, защото безумията, които ПП предлагат, те знаят, че когато бюджета на Асен Василев се приема, все едно зачеркваш еврозоната“, отбеляза той.

Според него последните редовно управляващи са имали шанс да приемат всички нужни закони за БНБ.

„Хърватия влезе, 2 години Асен Василев помпаше инфлацията и загубихме всякакъв шанс“, отбеляза той.

И обяви, че видно БСП отстъпва на нова лява партия – „Продължаваме промяната“, което ще създаде търкания между тях и ДБ.

„Милиарди от джоба на българите са отишли в Лукойл. В условия на санкции по 1 лев от дизела и бензина са отивали при някого. Това са го правели или от глупост, или от неразбиране, което означава, че са некадърни и глупави“, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Но не пропусна да критикува и лидерите на „Демократична България“ – защото го обвиняват в политически услуги към бизнесменът Алексей Петров.

„За да няма спекулации, щото цял живот сме противници. Винаги – и в спорта, и в живота. Но той беше най-добрата барета. И ако Христо Иванов, и неговия генерал Атанас Атанасов, знаят неговото минало, когато задържа най-големия терорист в европа, който си носеше граната с изваден шпен, той се хвърли върху него и обезвреди гранатата“, сподели оценката си Борисов.

По негови думи избирателите на ГЕРБ смятали за най-стабилно бъдещо правителство между евроатлантическите партии – ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ.

3 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Борисов обяви война на Гешев!’И С К,ВО ЧЕ ГО ПУЦА-С КАЙМЕТАТА И КЮЛЧЕТАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ЛИ.БОКЛУЦИ НЕДОКЛАТЕНИ.ЩО ЛИ ОЩЕ ВИ ТЪРПИМ,ТА НЕ ВИ ИЗРИНЕМЕ У ГЮБРЕТО

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Борисов обяви война на Гешев!’И С К,ВО ЧЕ ГО ПУЦА-С КАЙМЕТАТА И КЮЛЧЕТАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ЛИ.БОКЛУЦИ НЕДОКЛАТЕНИ.

  3. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    ‘Борисов обяви война на Гешев!’И С К,ВО ЧЕ ГО ПУЦА-С КАЙМЕТАТА И КЮЛЧЕТАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ЛИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране