03.07.2024 | 14:29
Борисов оттегли кабинета „Росен Желязков“ заради Доган
Това, което предстои, са нови предсрочни избори, оповести лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в едно от изключително редките си изказвания от трибуната на Народното събрание прекъсна дебата, поиска да бъде прекратена процедурата по гласуване на кабинета на Росен Желязков и оттегли кабинета.

Това, което предстои, са предсрочни избори и “отиваме да агитираме и да молим за прошка”.

Борисов се обърна към ПП-ДБ с думите „в трудни ситуации ние се подкрепихме и това е взаимно.“

„Ако е имало ползи – те са общи, ако е имало вреди – пак са общи. Няма да позволя да ни прикрепяте с ДПС. Прекрасно знаем всичко с г-н Петков и г-н Василев, да не губим времето на гостите. Единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от 10 от вас, за да си понесем цялата отговорност за подкрепата на българските избиратели. Г-н Костадинов се реферира с това, той е новият лидер в парламента“, каза Борисов.

„Над 2 млн. души са гласували за нас в този парламент, сравнете и тези цифри. Благодаря на ДПС за подкрепата, ние сме признателни хора. Ясно казахме, че втория мандат няма да го подкрепим, както и третия, защото не е логично партии с по 6% да доминират над първите. Това не е демократично“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той повтори, че новата силна фигура в този парламент е Костадин Костадинов, обръщайки се към Кирил Петков. „Днес изкомандва и ПП-ДБ, и БСП, и „Величие“. Вече има мнозинство с третия мандат, аз го виждам, г-н президент“, каза Борисов, а камерите показаха Румен Радев и Илияна Йотова.

Никого не обиждам, да си пожелаем да се видим след изборите. Не вярвам с третия мандат да стане нищо, ПП-ДБ няма да посмеят да подкрепят такова правителство, добави Бойко Борисов.

Когато експремиерът акад. Николай Денков говореше, Бойко Борисов за първи път напусна залата видимо бесен, а сега се изказа спокоен и няколко пъти повтори, че никого не обижда, но да се готвим за нови избори. Веднага след това Борисов отново излезе, а почти едновременно с него и председателят на ДПС Делян Пеевски.

По – рано днес стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е твърдо против депутатите му да гласуват за правителството на Бойко Борисов.

1 коментар

  1. Мозък каза:

    ай сектир и парадията

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране