17.06.2015 | 0:05
Борисов поиска още 20 000 лева обезщетение от Сидеров
Това е абсурдно. Става дума за едно изречение, където за всяка дума се присъждат отделни обезщетения, негодува адвокатът на лидера на "Атака"

Софийският апелативен съд (САС) заседава вчера по делото срещу Волен Сидеров, заведено от премиера Бойко Борисов за клевета.

Общият размер на иска на Борисов е 200 000 лв. – по 50 000 лв. за всяка една от четирите клевети, които Сидеров е изрекъл в интервю за столичен вестник на 7 юни 2013 година. Днес делата бяха обединени и Бойко Борисов поиска още 20 хил. лева обезщетение от Волен Сидеров.

На първа инстанция Борисов получи 180 хил. лева обезщетение по първото дело. В него лидерът на „Атака“ бе признат за виновен по обвинението, че е казал, че Борисов е „покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки“, както и заради твърдението му, че Борисов „е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за наркотрафик“.

Съдът е присъдил и по 40 000 лв. за твърдението, че Борисов „е покровителствал и пряко се е облагодетелствал от контрабанда“, както и за твърдението, че в резултат на всички тези престъпни дейности Борисов „е получил „поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява“.

Борисов и защитата му обжалваха постановената присъда на СГС, като искаха на втора инстанция Сидеров да бъде осъден на 200 000 лв. „Това е абсурдно. Става дума за едно изречение, където за всяка дума се присъждат отделни обезщетения. Отделно от това защитата на Борисов не е внесла в срок държавната такса, дължима за иска. Вместо да го прекрати обаче съдът му е дал нов шанс да я плати и тогава това е станало“, каза защитникът на Сидеров адвокат Стефан Попов. Той поиска пълна отмяна на обезщетенията.

Волен Сидеров не дойде в залата, както и самият премиер. Той бе представляван от адвокат Елена Петрова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране