02.09.2023 | 11:32
Борисов с нови разкрития: Алексей Петров уреди първата среща между мен, Кирил Петков и Асен Василев
Тезата, че това правителство се дължи на Трактора, е спекулация. Той създаде логистиката

„След масовите арести, незаконните арести от страна на „тяхното“ МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае – той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел“.  Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета.

Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

Борисов се пошегува, че „неговият“ футболен отбор навремето е бил основен противник на „отбора на Комсомола“, създаден от Алексей Петров. „Оттогава ми е битката с ДС“, заяви той.

„Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Тезата, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката.

Той отбеляза още: „Главният секретар на МВР правилно си подаде оставката. И аз съм си подавал оставката. Животът е такъв, че всичко се връща. По-притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно – че 100% ще се подходи професионално, а не съм дал нито едно име в МВР. Така че уговорката ни да не се месим в МВР и то да работи професионално, защото тези три години хаос доведоха до страховити неща и тези поръчкови убийства… От нула миграция, всеки ден идват бусове с мигранти. Преди три години, ако беше станала една стотна от това, вие щяхте да ме разсипете тука. Какъв Шенген?! Това е чудовищна миграция!“.

Борисов коментира и темата със съветника на министър Тагарев, направил скандал в „Пирогов“. „Ако управляваше ГЕРБ, за случая в „Пирогов“ не директорът, министърът щеше да си отиде“, заяви Борисов.

„Колкото по-модерно, по-ефективно, макар и по-скъпо, нека се удължава животът на човека. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не правите като другите доктори – да гоните пациенти, да ги изхвърляте. Като управляваше ГЕРБ, за случая в „Пирогов“ не директорът, министърът щеше да си отиде“, каза той в Бургас, където е на посещение в болница.

Запитан отново какво не одобрява в кадровата политика на правителството, той отговори: „Щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. И да махна неговия началник – министъра на отбраната. Тагарев незабавно трябва да бъде уволнен. И ние ще го питаме в комисията по отбрана колко ценен е и какво разбира от отбрана този човек.“

„Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали“, коментира още Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране