02.10.2024 | 10:59
Борисов сънува, че пак е премиер
Кои (кой) ще приемат да му станат патерици?
Иван Бакалов

ГЕРБ отсега ни тика към избори за осми път през 2025 г. Техният човек Томислав Дончев обясни, че първият, вторият и третият на изборите трябва да направят правителство. Това било да се върнем към реалността.

Този постулат го издигна неотдавна вождът Борисов. „Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация“ – каза той.

Тоест – всички да станат патерици на управляващия Борисов. Няма опозиция.

На последните избори Борисов дори не поиска преговори и коалиция, а удари по масата – това ми е правителството (папката на Росен Желязков). Да ме подкрепят. Само Пеевски поиска да го подкрепи и разцепи ДПС.

Борисов беше постигнал този идеал – първият и вторият в сглобка, с ротационен премиер. Некоалиция със стабилно мнозинство. Но той се полакоми пак да кара влака (джипката) ни прати на избори. Реши, че ще спечели с повече – ПП-ДБ са обрали недоволство от сглобката, той ги е разбил с компромати и т. н. Борисов даже каза – „Мандатът може да го взема аз“ . Присънваше му се, че пак може да стане премиер. И на изборите спечели 68 депутати – един по-малко от предишните избори.

Сега не две партии в сглобка, ами най-малко три, дори четири ще могат да направят правителство.
Освен ако не се споразумеят за непартийно правителство, но без експерти като Калин Стоянов.

Къде ли ще се намерят хора за това. Пита се коя партия ще се самоубие да стане патерица на Борисов? За Пеевски е ясно, но той ще има най-много 15-20 депутати, а ГЕРБ най-много 70.

В дъното на политическата криза отново е Бойко Борисов – неразследван, пазен под прокурорски чадър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране