25.04.2021 | 12:19
Борисов се изкара невинен за уволнението на доц. Осиковски от УНСС
Защо искат да ни забъркат в тази тема?, чуди се той

Бойко Борисов се опита да свали от себе си всякаква вина за случая с доц. Мартин Осиковски, който бе уволнен от УНСС, след като публично протестира срещу негово посещение в учебното заведение по време на предизборната кампания.

Той се обърна към просветния министър Вълчев. „Искам да те помоля нещо, щот` в последните дни, така се вдигна една тема по която нямаме ник`ва вина“.

И обясни как преди време правителството е помогнало на УНСС с 12.5 млн. лв. за довършване на един корпус, който е станал прекрасен. Самият Борисов имал няколко покани за откриване и отказал, но една сутрин, „когато отивахме да отваряме суперкомпютъра в парка, минахме отпред пред института – спряхме отвън, само ректорът дойде. И отвън, без да стъпиме вътре, камо ли да правиме агитация, само пожелах успех на преподавателите и студентите“, каза смръщен Борисов, само дето пропусна да припомни, че това е станало по време на предизборната кампания.

„Защо искат да ни забъркат в тази тема. Затова че сме спрели, както всеки може да спре пред този факултет както всеки може да спира и да си го изкоментира и снима. Ако това искат да ни забранЪт – извинявайте. Нито познавам доцентите, нито професорите, нито искам да бъдеме забърквани. Много други партии правеха агитации във вузовете, ние само им строяхме салони зали аули, оборудвахме ги“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране