29.10.2022 | 22:02
Борисов се върти като пумпал: хем е против войната, хем за Украйна, отново не спомена Русия
ГЕРБерите внасят в в НС закон да падне цената на бензина с 1 лв.

Разбрали сме се с Делян Добрев и в понеделник внасяме в парламента проектозакон, който ще позволи да намалим цената на бензина с 1 лев, съобщи Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в исперихското село Малък Поровец. Той се озова там  веднага след връщането си от конгреса на ХСС в Германия.

„Ние сме измислили как „Лукойл“ да върнат по 1 лев и дори „Промяната“ ще гласуват за него. Този закон ще мине с над 200 гласа“, каза той.

В присъствието на Десислава Атанасова той благодари на събралите се за това, че „не са се огънали пред натиска“ и са гласували за ГЕРБ.

Борисов се похвали, че благодарение на ГЕРБ и СДС в Европа имало огромен отглас от резултатите от изборите, в Германия и навсякъде виждат – комисари, комисия, че тук има здрав разум. „Но всички чакат в България да има правителство, да има стабилност“, добави още той.

„Светът се е разделил на две – срещу Русия и за Русия. Ние сме балансирани. Тази война трябва да свърши, ние сме за Украйна“, каза още Борисов. Това е парадоксална позиция, защото самите украинци не желаят да отстъпят, докато Русия не се изтегли напълно от Украйна. От началото на войната до днес Борисов не е съобщил ясно отношението си към агресора Русия.

„По време на четворната коалиция сме загубили важни позиции, тъй като преди това при ГЕРБ ние сме били мост между Турция и Европа“, каза още той.

Той подчерта пред събралите се, че сред депутатите на ГЕРБ има мюсюлмани и изрази надежда, че ще спрат приказките, че партията била против тях. „Ние само ви строим джамии“, подчерта Борисов.  „Повярвайте ми – ще направя всичко възможно да има редовно правителство“, подчерта той. Каза още, че ГЕРБ ще подкрепи и втори, и трети мандат, но първо ще направят опит да съставят правителство. Днес Кирил Петков покани Борисов на преговори в НС за правителствения мандат, като подчерта, че трябва да се излъчва онлайн. Борисов не съобщи в Малък Поровец какво смята за поканата. „И не мога да не кажа благодаря на Корнелия Нинова. Като се видя, че на третия ден Народното събрание изпада в конституционна криза, е това е системна партия. Тя разреши възела за председател на парламента. Дайте им каквото може да им се даде. Но преди връчването на първия мандат“, заръча Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране