21.10.2024 | 22:18
Борисов шокира Враца с тирада за бебета, дълг и кабинет
"Сигурно кметицата на Мизия затова е бременна. Дано съпругът й не е ревнив"

Впечатляваща дори за своите “стандарти” тирада по положението в страната изнесе вождът ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти във Враца.  Той се затюхка за бебетата, посипа си главата с пепел за външния дълг, наруга ПП-ДБ и похвали “Възраждане”.

Борисов обяви, че ако ГЕРБ не успеят да вкарат в парламента повече от 80 депутати, ни чакат нови избори. „Затова да бутаме, да изкараме колата, да повикаме неволята – това ми е молбата! Правим всичко – направете го и вие, за последно!“, призова той участниците на срещата.

„Какво ни очаква след 27-ми? Ако нямаме голям резултат, не може да има мнозинство на евроатлантическите партии. Не излиза математиката. С „Възраждане“ няма да ни позволят евроатлантическите партньори. ПП-тата сигурно могат… Но Костадинов няма да се съгласи!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че ПП и ДБ са задкулисие. „Те си мислят, че през равноотдалечен премиер ще направят мнозинство, но Костадин Костадинов няма да се съгласи, той иска „Възраждане“ сама да управлява. Уважавам тази партия за това, че е дисциплинирана като нашата и действително е сериозен опонент. ПП-ДБ имат малък капацитет. Вече нито Денков става за премиер, нито Петков, нито Василев за министър. Те казват няма да има партийци, сиреч ние ви лъжем да гласувате за тези хора, а утре ще ви сложим други, които и аз не познавам. Това честно ли е към демокрацията, не е ли подмяна на вота на хората?“, попита Борисов. Дай Боже, да сглобим нещо отговорните политически сили, добави той.

Борисов се закъхари и за големия дълг, който трябва да тегли страната, за да покрие дефицита в бюджета, сякаш депутатите на ГЕРБ не са гласували „за“ бюджетите през последните две години. „18 млрд. лв. дълг! И ние се съгласихме заради увеличението на пенсии и заплати, да се набълбукаме със заеми. Тези заеми децата трябва да ги върнат“, каза той и се обърна към бременната кметица на Мизия, която била сред присъстващите: „Това, нероденото, вече ще трябва да плаща, с 2 милиарда е задлъжняло!“

След това лидерът на ГЕРБ се сети и за думите на Кирил Петков, че по време на неговото управление раждаемостта се повишила. „Сигурно кметицата на Мизия затова е бременна“, каза Борисов. И добави: „Дано съпругът й не е ревнив“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране