24.07.2024 | 10:03
Борисов си иска демокрацията, Ненчев бил добра кандидатура за Украйна
Няма как 18-20 депутати да управляват, заяви той

Като не се случи нещо с партията-победител в първия мандат, няма какво да се случи нито с втория, нито с третия. Трябва да се върнем към корените на демокрацията. Отнасям се с уважение към всички останали, но няма как с 18–20 депутати да искаш да управляваш 240. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто „институционален спор“. „Г-н Ненчев е бил мой военен министър. След като е бил такъв 4 години – то кандидатурата му е добра“, допълни той.

„Винаги съм бил против да се превръща парламента от един законотворец в разследващ орган. Винаги съм бил против тези комисии, които се правят“, така той коментира внесения по-рано днес доклад от Делян Пеевски в МВР, Прокуратурата и ДАНС относно дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

По думите му всички трябва да се смирят. „Четири години се изговори всичко лошо. Забраних на ГЕРБ да нападат която и да е партия“, каза Борисов.

Как би се отразило оттеглянето на Джо Байдън на външната политика и на България?

„Доналд Тръмп като представител на републиканците и Камала Харис са в основата на атлантизма. В НАТО те са основният член като донор.“

1 коментар

  1. Кики каза:

    Политическият труп Буци, макар и балсамиран и ондулиран от тъпаците от Правим Подмяната и Дай България , отново вони! СелскиО идиот не разбира, че вече никой не го иска….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране