15.02.2016 | 19:21
Борисов спрял търга за “Хемус” заради съмнения, че е даден на Пеевски и Златев
И за КТБ се опитаха да ни набутват в някаква схема, но скоро ще я затворя тази тема

“Витае, че от едната страна – макар че повтарям за вашите зрители и слушатели, нито имат участие, нито имената им са в тези фирми – но витае, че зад едната (фирма) стои Златев, зад другата стои Пеевски. ” Това заяви в Прага премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос защо е спрял поръчката за два участъка от автомагистрала “Хемус”.

“Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнения, че не е така както трябва. Искам да кажа, че тя е абсолютно извършена законосъобразно. Но когато витаят в обществото пространство съмнения върху сделка, която е около 800 млн. лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно съм извършил. Затова я затворих и разпоредих веднага да се проведе нов търг, да бъде направен пред очите на всички медии”, каза министър-председателят.

“Какво ви притеснява в слуховете, определени персони ли?”, попита журналист и тогава последва споменаването на Делян Пеевски и Валентин Златев. Много скоро ще затворя темата с КТБ, каза още Борисов преди срещата на Вишеградската група в Прага.

 “И за КТБ се опитаха да ни набутват в някаква схема. Разпоредил съм на финансовия министър Владислав Горанов да изпрати писмо до американската компания, която ни разследва за всичко, което се е случило в КТБ. В момента, в който ни върнат отговор, че са съгласни, защото плащаме пари за това, ще бъде публично оповестен, пратен на главния прокурор и се надявам, познавайки го по неговите действия, незабавно да предприеме незабавни действия и виновните да бъдат привикани, да дадат обяснения и ако има състав на престъпление, да си го понесат”, каза министър-председателят.

“Много скоро и тази тема ще я затворя – КТБ. Всичко, което има – да излезе наяве. Институциите да проверят всички, които са теглили кредити, внасяли пари – съдии, прокурори, политици, всички публични лица, и Сметната палата да види дали тези доходи са в техните декларации”, заяви премиерът.

Така, че менторите, които се опитват да бъдат на тази държава, да се явят на избори, като ги спечелят – тогава могат да са ментори. Аз ще направя всичко да дам на обществото сигурността, че правителството не само защитава техния интерес, но и прави всичко най-добро, заключи той.

1 коментар

  1. Тинков каза:

    В такива случаи,македонците казват:Мижи да те лажем!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране