24.04.2021 | 13:18
Борисов: Трифонов-Радев искат диктатура! (видео)
Той заповяда на своите депутати: Гласувайте с тях с 200 и се смейте на глас
Над един час продължи днешният live на премиера в оставка/ болничен/ отпуск Бойко Борисов. Той събра  столичния партиен екип на една маса и отново представи възгледите си за актуалната политическа обстановка в България. А именно – да правят правителство, защото имат мнозинство и трябва да са отговорни. Те (мнозинството, бел.ред) обаче не искат и правят шмекерии с Изборния кодекс, за да се касира новия вот, да има до дупка служебно правителство и задкулисието Трифонов – Радев да обяви ди-ка-ту-ра.
Лидерът на ГЕРБ призова своите депутати: Гласувайте с тях с 200 и се смейте на глас.

„Цял свят се отказвал от електронното гласуване заради хакерите, ние сме щели да го въвеждаме, възмути се Борисов и заяви – можел да назове веднага две чужди разузнавателни централи, които незабавно щели да се намесят. Премиерът в оставка се обяви и против гласуването по пощата, което народните представители от мнозинството анти-ГЕРБ искали да въвеждат, “защото било готино”.

“Вижте как ги касираха в Австралия. Ще има перманентно служебно правителство. Извикахме неслучайно международни наблюдатели, всички казаха, че изборите са били конкурентни, прозрачни, ефективно машинно гласуване, изборите били демократични”, посочи Борисов.

“Нали знаете – който нож вади, от нож ще умре. Така е казал народът“.

“Колегата депутат Слави Трифонов може би не разбра какво му направиха – всички си отхвърлиха своите избирателни закони, подкрепихме им всичко, но от второто четене депутатът носи цялата отговорност за провалените следващи избори и това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират ще го обвиним в задкулисие с Радев, че иска да обяви диктатура. Гласувайте с 200 за тях. и се смейте с глас на това, което ще направят”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ и отсече – от днес отговорността е само и единствено на Слави Трифонов.

“Не случайно бързахме да им върнем мандата. не знам кога президента ще го даде. нямало законов срок. Нали бързахте за правителство? Имате депутати, действайте”, допълни още Борисов.

“Шестата, петата партия да се държат като победители… ми класирай се първи. Ами за мен „Левски“ е шампион, ще си викам така, щото така си мисля. Това ли е тяхната логика? Защо ще правим избори тогава? Нови избори ще са същите. извадете ГЕРБ и кажете с кои, как и защо тогава, а не сега”, разсъди още лидерът на партията и се възмути:

“Нали искахте да се махнем? Един месец мина, вие ме държите премиер. Що?”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране