15.08.2023 | 10:20
Борисов в затруднение, остана без кметове
Вождът на ГЕРБ не харесвал Георги Георгиев за кмет на София. В Пловдив положението е отчайващо

Паника в ГЕРБ, след като партията на Борисов остана без силни кметски кандидатура за големите градове.

Според източници в ръководството лидерът е силно притеснен, че в София, Пловдив и Варна към този момент ГЕРБ няма ясни кандидати, а хората, към които се отправят оферти, отказват масово!

Засега сигурен е само Бургас, където Димитър Николов все пак се е съгласил да се яви отново от ГЕРБ, въпреки че би събрал далеч повече гласове, ако скочи като независим.

В София Борисов е получил отказ от двама професори – лекари: Иво Петров и Никола Габровски, който вече бе издигнат за кандидат-премиер, твърди ПИК.  Засега край терена като резерва загрява шефът на Общинския съвет Георги Георгиев, когото обаче Борисов не харесвал. Най-вероятно, като краен вариант, ще бъде издигат парламентарният шеф Росен Желязков, който обаче също не бил склонен да се жертва.

За кметица се самопредлагала бившата посланичка в Израел Румяна Бъчварова, която скандализира публиката с нелепата идея да сменя името на храм-паметника „Свети Александър Невски“. Тази идея обаче не се приемала сериозно в ръководството.

За Варна Борисов се колебаел дали да издига отново Иван Портних, който е с прокурорско обвинение и е настроил половината гербери в града срещу себе си. В Пловдив пък положението било абсолютно отчайващо, след като Борисов изхвърли публично от ГЕРБ действащия кмет Здравко Димитров и разцепи местната организация.

Поне трима колеги – районни кметове, отказаха да се явят.

2 коментара

  1. Така каза:

    се започва, сега няма да има кандидати за кметове, а после и подадени бюлетини…Стига му толкова, да се пенсионира, има възраст!

  2. Анонимен каза:

    Няма да има кой да му ходи на свиждане когато го приберат на топло

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране