03.07.2024 | 12:25
Борисов вдигна ръце от скандала между Доган и Пеевски: Листопади в други партии не ни касаят
Гласуването на правителството ще покаже кой е истинският шеф на движението

Вождът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че листопадите в други партии не го касаят и че се надява в 13 часа да има държавници, които да гласуват проектокабинета “Желязков”.

Народното събрание прекрати заседанието си и в момента е в почивка. В 13 часа ще бъде гласуван проектокабинета “Желязков”, предложен от ГЕРБ-СДС. По-рано днес единият от председателите на ДПС Делян Пеевски се обяви за лидер на партията и каза, че няма да послуша Ахмед Доган, който го е посъветвал да не подкрепи проектокабинета.

В кулоарите на парламента Борисов каза, че винаги е отговарял само за ГЕРБ, че те категорично са победили и затова са длъжни да предложат свое правителство. По думите му ГЕРБ са поели целия риск и са предложили “най-доброто, което имат”.

Борисов обяви третия мандат за “нещо имагинерно”, защото никой не знае на кого ще го даде президентът Румен Радев: “Не виждам врата към третия мандат. Заявили сме, че няма да подкрепяме други мандати. Днес ще следим какво ще се говори в залата. Вече виждам мнозинство между ПП-ДБ и “Възраждане”.

Лидерът на ГЕРБ каза, че внимателно ще слуша мотивите на партиите, които няма да подкрепят правителство. Той ги призова да са разумни и да си помислят хубаво до 13 часа.  “Нека колегите от всички партии решат и да не тласнем страната към нови и нови избори”, заяви Борисов.

Той цитира изказване на президента Радев при посещението му в Гърция вчера – че докато сме вторачени в краката си като държава, всички инфраструктурни проекти са загубени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране