04.07.2024 | 10:45
Вождът на ГЕРБ: Комбинацията “Борисов-Пеевски” рухна (видео)
Новият Пеевски в парламента бил Костадин Костадинов

 

Комбинацията “Борисов-Пеевски” след вчера рухна, правителството рухна, показаха си всички ясните лица – показаха си лидера на новата сглобка – Костадин Костадинов. Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как Костадинов се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента.

Борисов обясни провала на кабинета “Желязков” с липсата на посредник, който да обедини политическите сили: “Няма го човека, който направи сглобката – Алексей. Той направи сглобката, кога съм го крил това”, По думите му Петков и Пеевски са били всеки ден заедно. Пеевски и Христо Иванов също са били всеки ден заедно.

С многократен отказ – “не, не, не, не и не” – лидерът на ГЕРБ каза, че няма да промени позицията си за втория и третия мандат и няма да подкрепи правителство, която и политическа сила да предложи такова. Той повтори и че партията му няма да участва никакви преговори за кабинет.

“Много преди да тръгнат тези процеси в ДПС, аз пред вас казах, че няма да подкрепя втория мандат. Правителство ще има, когато аз съм кандидат за премиер, подчерта лидерът на ГЕРБ, правейки уточнението, че след тъжния вчерашен ден днес може да се шегува. Борисов каза още, че процесите в ДПС са вътрешнопартийни неща. “Хора са изключвани и в ГЕРБ преди – не знам дали съм бил прав, но е било факт”, припомни той.

Борисов добави, че не вижда възможност за промяна в избирателната система в този парламент, тъй като “тази малките партии ги устройва”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране