06.12.2022 | 11:27
Борисов: Защо защитавате лъжеца Василев? Ще подкрепим ветото на президента за бюлетините
Далаверата на тези аматьори ни струва по 200-300 хиляди лева на месец, каза лидерът на ГЕРБ

Затъвате, за да защитавате лъжеца Василев. Той е казал вчера, че аз и Румен Радев сме в координация, а вие ми говорете за някой си Георги Темелков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по телефона, бесен след въпрос на водещите на „Здравей, България“ по Нова телевизия, зададен на Деница Сачева за негови срещи и разговори с президента Румен Радев.

„Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата. Аз твърдя, че ако има жив човек, който минимум две години назад да каже кога, как и къде – аз по телефона не съм разговарял с Румен Радев. И един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа“, заяви Борисов.

„И вчера казах,че само престъплението да не резервират газ на гръцките терминали, а да оставят нарочно частник да го направи до април догодина, е такава далавера, която ни струва по 200-300 хиляди лева на месец”, подчерта той.

Бившият премиер подчерта, че доста хора са се отрекли от „Продължаваме промяната“. „Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях. Сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях. Преди две седмици Корнелия Нинова също се отрече от тях и ги нарече аматьори. Такива големи групи от хора – около 200 000 българи по-малко също не гласуваха за тях“, добави той.

„Ако някой някога е работил, когато ГЕРБ е управлявал, няма работа да ходи на работа ли повече? 700 000 българи, гласували за партията, няма да работят в България ли, защото тези аматьори решиха да се упражняват? Най-доброто управление с най-високите показатели на резултатите беше по наше време“, заяви Бойко Борисов.

„Ако бях на мястото на Румен Радев, щях да върна всички граничари, изгонени от Рашков на границата. Не мога да търпя лъжците да лъжат и само вие да намирате координация между мен и президента“, добави той.

Защо когато Калина Константинова става министър беше готино за вас, попита лидерът на ГЕРБ.

„Ако президентът Радев наложи вето на Избирателния кодекс, ще помоля депутатите да му го гласуват, защото ние ги победихме и с лъжите им, и с измамите им, и с машините им и с „вълшебните“ флашки с близо 6%. Няма да ви оставя дъвка, която да дъвчете и да ни превързвате към друго място“, добави той.

„Много ви благодаря, че можахме да изобличиме лъжеца, панически търсейки спасителният пояс, Асен Василев да ни превързва заедно с Радев!“, каза още Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране