21.09.2024 | 22:47
Боян Чуков: Отказвам номинация за листата на БСП в Шумен
Тъжно е загиването на БСП, тя се търкаля към 4-процентната бариера, смята той

Скъпи приятели и съмишленици, имаше мотивация на структурата на БСП в Шумен да ме издигне за водач на листата.

Озадачаващата съпротива от страна на временно изпълняващия господар на партията Зафиров и идеологическия му присъдружник по джендър политиките и майдана Кристиян Вигенин ми дават категорични основания да откажа възможността да поема какъвто и да е ангажимент за изборите.

Без емоция и равно отдалечен от фактите, искам да ви заявя, че БСП се търкаля към 4-процентовата бариера необратимо. Засега социологическите данни дават около 5%.

Но временното ръководство в лицето на Зафиров дава заявка за абсолютно извличане на БСП в посока на търгашество. Няма идеология, няма възстановяване, няма субектност, няма лице!

Има разтурване, неразбиране на смисъла на тази партия, нейната история и нейния електорат, има предателство, има позорно окарикатуряване на тази сложна емблематична партия. Слугата на Корнелия изхвърли Корнелия. Но как да очакваме от слугата да престане да бъде слуга, ако това е определяща същност на характера?! Слугата просто сменя господаря си, а не става управител на своя свободна воля!

Тъжно е загиването на БСП. Беше направен някакъв опит за обединение. И аз съм свидетел, че имаше възможност. Но зависимостите и сервилността на Зафиров, Вигенин (бандеровеца) и някой си Иван Иванов, който преди години беше изхвърлен от поста зам.-министър на вътрешните работи, заради връзки със СИК, опорочават възможността БСП да постигне някаква политическа височина. Една торба от малки хора от изпортения американски кръг в БСП няма как да създаде голяма и силна партия.

Няма да позволя моето име да е на тезгяха за спекулации, търговия и оплюване от страна на самозабравилата се посредственост, чиято най-голяма гордост е, че е напазарувана от чорбаджията. Хората за листите отсега се пресмятат като опция за бъдещ парламентарен слугинаж.

БСП вече не е партия, БСП в момента се конструира като „проект на прислугата“! Жалка история!

Исках да помогна за някакъв нов път, по който БСП да тръгне, път, който електоратът на БСП очаква. Но този път е невъзможен с компанията на Зафиров.

Светът в крайна сметка принадлежи на умните, на хората с воля и характер. Глупавите, алчните и страхливите са масовка в чужди схеми, пейджъри, които гърмят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране