16.05.2022 | 11:59
Боян Чуков сподели за драмите на украинските бежанки в Европа и мрежата прегря
Те негодуват от работното време на магазините в Европа, детските градини и т.н.

„Украинските бежанци считат, че Европа изостава от Украйна в някои направления“, това написа в личния си фейсбук профил геополитическият анализатор проф. Боян Чуков.

От това, което той сподели сега става ясно, че украинските бежанци негодуват от работното време на магазините в Европа, детските градини и т.н.

Освен това украинките пък били потресени от външния вид на жените в Европа и какво се случва във фризьорските салони.

Ето какво написа Чуков (споделяме думите му без редакторска намеса):

„Да се намери добър фризьор, подстригване, маникюр и козметолог е трудна работа даже в големите европейски мегаполиси. В Лондон цената и качеството на фризьорските услуги не са свързани понятия.

Германските услуги по ниво на развитие на технологиите също изостават, казват украинките. Европейците имат други стандарти за красота.

„Много от местните не зациклят на външния вид, както украинските жени. Тук нормата е минимум макиаж, естественост, никакви напомпани устни“, коментират украинските бежанци.

В детската градина искат по 63 хил. гривни (3990 лв) и децата спят на пода. В Лондон украинските бежанки са установили, че има детска градина, която е организирана в захвърлена църква на гробище. Друга се намира в мазе на църква, разказва Екатерина.

На украинските бежанци не им харесва и работното време на магазините. Във Франция не работят в неделя магазините за хранителни стоки.

„Аз не съм свикнала да ходя в къщи с фанела, даже настинах малко. Централно отопление и топла вода, както у нас, няма“, разказва заминалата във Великобритания украинка Оксана Слюсарчук.

Често украинските бежанци в Европа се сблъскват с проблеми, които не са очаквали в прогресивния Запад. Вероятно бедните украинци, които останаха в Украйна са избегнали изброените по-горе трудности и неприятни обстоятелства на Запад.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране