03.01.2023 | 21:48
Божинката и Джизъса са царете на лафовете за 2022 г.
Проблемът идва оттам, че когато говоря и давам интервюта на български, моите мислите текат на италиански, оправда се Божинов

„Напуснах Септември, защото вече сме октомври!“ Тази крилата фраза на Валери Божинов го утвърди като цар на лафовете в спорта за изминалата година. Дали волно или неволно, Валери ръсеше бисер след Бисер с широка усмивка на лице и едва ли има човек, който не се е засмял на някоя от неговите „мъдрости“.

Скоро Божигол обясни, че мисли  на италиански, но говори на български, и поради тази причина често останалите се „губят в превода“.

„Проблемът идва оттам, че когато говоря и давам интервюта на български, моите мислите текат на италиански. Италианският ми е много по-силен да разговарям. Мисълта ми тече по-бързо от това, което ще кажа“, обяснява бившият национал.

Една от последните появи на Валери в телевизионен ефир също бе паметна. Там Божинов беше попитан какво ще пожелае на участник спечелил награда. „Нищо“, отвърна невъзмутимо бившият нападател на Манчестър Сити, преди да се усети и да продължи с клишета.

По-рано Валери сравни треньора си в „Септември“ Славко Матич по доста необичаен начин с Пеп Гуардиола. „Матич и Гуардиола си приличат – и двамата нямат прическа като моята“, категоричен бе Валерката.

Негов достоен конкурент по бисери е добрият му приятел Благой Георгиев, който ръсеше лафове с ослепително бялата си усмивка. В историята остава култовият му  диалог с водещия Илиян Енчев.

Водещият: Благо, заповядай и добре дошъл при нас! За мен е един малък празник да бъдеш тук.

Благой Георгиев: За мен е още по-малък! Многодетния е татко продължи със закачките си с въпросния водещ:

„На теб ще ти казвам „хелоу“ вече. От Катар се връщаш, на английски ще си говорим. Между другото, изгорял си – казах да се мажеш, изгорял си! Но важно е, че не си загорял, пак в добре“.Накрая Благо направи свой извод за мондиала в Катар: „Това световно е като в Перник- всеки бие всеки“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране