25.05.2021 | 15:24
Божков се връща в България
Бизнесменът оглавява две кандидатски листи на партията си

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, който е с 19 повдигнати обвинения от прокуратурата, ще е водач на две листи на партията „Българско лято“. Това съобщи нейният лидер Борил Соколов при внасянето на подписи в Централната избирателна комисия за регистрацията за предсрочните избори на 11 юли, предаде БНТ. Соколов обаче не уточни кои листи ще оглави Божков.

„Българско лято“ не участва пряко в изборите на 4 април, тъй като не бе регистрирана навреме, но използва регистрацията на „Българско национално обединение“. Тогава то получи 2.95% (94 515 гласа). „Този път целта ни е да преминем 4%- ата бариера за влизане в парламента, обясни днес Соколов.

Междувременно Васил Божков обяви на страницата си във Фейсбук своеобразен кастинг за кандидати за депутати от чужбина за 46-ото Народно събрание. „Ние вярваме, че България е там, където има дори един българин. В дискусията за бъдещето на страната ни трябва да могат се включат всички българи, независимо къде живеят. България е навсякъде.

Станете първите кандидат-депутати от чужбина“, се казва съобщението. За целта мераклиите трябва да попълнят формуляр с данни и да изпратят автобиография.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране