25.06.2024 | 13:43
Брендо поиска да лежи в България присъдите си от Италия и Румъния
До момента МВР и службите мълчат как Евелин Банев е влязъл у нас, как е минал така пазените граници и как се е озовал чак пред затвора

Тополовградският кокаинов крал Евелин Банев – Брендо, който след години укриване вчера се появи пред Софийския затвор и сам пожела да изтърпи 6-годишната си присъда, е подал молба до Софийския градска съд да излежи тук и с която иска да изтърпи в България постановените спрямо него присъди от Италия и Румъния – съответно 20 и 10 години лишаване от свобода. Това съобщиха от съда днес.

Няма данни дали самите Италия и Румъния са поискали Банев да им бъде предаден, за лежи в затвора там, или пък наказанията му там да се преизчислят и търпят тук. И трите присъди на Банев са все за престъпления, свързани с наркотици, по-специално с кокаин – от организирането на трафик до прането на пари от продажбите.

Това не е първото искане на Брендо да лежи в български затвор. Преди 2 години обаче съдът отказа да разгледа молбата му, тъй като по това време той се укриваше. Магистратите прецениха, че няма как да се занимават с искането му, тъй като той не се намира на територията ЕС.

Банев изчезна след произнесената у нас 6-годишна ефективна присъда. През 2018 г. той беше обявен за общодържавно издирване, а впоследствие спрямо него беше издадена Европейска заповед за арест. Обявен е и за международно издирване от Интерпол. Междувременно беше установен в Украйна и задържан там. След това украинският съд го пусна, защото той се оказа и с украинско гражданство. След това следите му отново се загубиха.

И до момента не е ясно как Брендо се оказва в България, как е влязъл у нас, как е минал така пазените граници и как се е озовал чак пред затвора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране