20.03.2015 | 17:53
Брюксел подари на Гърция нови 2 млрд. евро
Парите са от неизползвани фондове за развитие

Европейската комисия ще отпусне на Гърция 2 млрд. евро от неизползвани фондове за развитие, съобщи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, цитиран от АФП.

„Те няма да бъдат използвани за запълване на хазната, а за подкрепа на усилията за създаване на ръст и социална сплотеност“, заяви Юнкер на пресконференция след края на срещите на Европейския съвет.

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обеща да представи на Евросъюза списък с конкретизираните реформи в сферата на икономиката и правосъдието, като се започне от събирането на данъци и подкрепа за бизнеса и се стигне до по-бързо изпълнение на съдебните решения. Това каза пред журналисти говорителят на кабинета Гаврил Сакеларидис.

Снощи премиерът Ципрас проведе тричасова среща с лидерите на Франция, Германия, ЕК, страните от еврозоната и президента на Европейската централна банка. По-рано тази седмица въпреки неодобрението на ЕС, парламентът в Атина одобри закон за борба с „хуманитарната криза“ в страната, който ще предостави на редица бедни семейства помощи за плащане на наем и купони за храна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране