01.09.2024 | 10:40
БСП приключва днес с Нинова
Вигенин дава шанс на Нинова: Има няколко часа за връщане назад

Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и нейните приближени, съобщава БНТ.

Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаващ явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване устава на БСП.

Обсъждат се двете най-тежки мерки за въздействие – едногодишно наказание и изключване.

На въпрос за регистрацията на БСП за изборите тази сутрин пред БНТ Кристиян Вигенин отговори: “Опитваме се да намерим най-доброто решение за партията, но Нинова не ни помага. Надяваме се днес тя да дойде на Национален съвет с пълномощно с името на Атанас Зафиров. Няма друго политически логично решение, както и от човешка гледна точка. Това е неясна за нас битка на няколко човека срещу легитимните органи на партията”.

Той е разочарован от поведението на Нинова и посочи, че тя излизала извън нормалното политическо поведение. PR-акция на бившия лидер, целяща да дискредитира БСП и процеса на обединение на всички леви партии Има още няколко часа за връщане назад, каза Вигенин. На няколко пъти членове на пленума са искали наказание за Нинова и хората й. Не е предрешен въпросът, подчерта социалистът.

През седмицата Нинова се опита да превземе централата на партията, да влезе в председателския кабинет и да “скъса” подадената оставка. Този опит бе осуетен от редови социалисти. Малко преди това стана ясно, че тя е оставила и тежко наследство – над 3 млн.лева дългове.

В медиите се появи запис, в който Нинова пред свои съмишленици обяснява: “Ще видите коя съм аз. На 11-ти септември аз ще регистрирам листата”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране