02.10.2022 | 22:48
БСП млъкна. Костадин Паскалев поиска конгрес и смяна на Нинова
Със поведението си, Корнелия реабилитира ГЕРБ и ДПС

Въпросът за смяната на ръководството на БСП отново излезе на дневен ред, още преди да са излезли окончателните резултати от изборите. Според 100% от паралелното преброяване на Галъп и Алфа рисърч лявата партия е изпреварена и от Възраждане.

БСП продължава своето свободно падане в политическото пространство. Непрекъснатата загуба на електорат е заради ръководството на партията. БСП има пред себе си една единствена възможност – незабавно провеждане на Конгрес, смяна на ръководството на партията и работа за силно ляво обединение“, заяви Костадин Паскалев пред БНР. Според неговата прогноза за социалистическата партия са гласували около 180 хиляди души, което ще е ново намаление с около 25% от предишните избори.

„Пълното безумие на коалиционното управление е, че реанимира ГЕРБ. До голяма степен се възстанови и ДПС със своето влияние. Със своето не особено разумно поведение ръководството на БСП непрекъснато ограничаваше доверието на обществото към партията. БСП не се опита да направи едно ляво обединение, което да представи лявата алтернатива за развитието на държавата. Това е огромният проблем“, каза още Паскалев.

На терена на една политическа партия могат да играят други играчи, само ако тя го позволи със своето безсилие. БСП направи това, категоричен бе той.

БСП ще коментира вота при обявяване на окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране