08.07.2024 | 11:16
БСП в шок: Нинова плаши с поголовна сеч
Изпадналата бивша соцшефка е наела външна пиар агенция. Социалисти в цялата страна се отричат от нея

Кризисен пиар да спасява остатъците от влиянието и достойнството на бившия лидер на БСП си нае Корнелия Нинова. Това установи проверка на „Уикенд”, след като внезапно съобщенията за възхвала на соцдивата започнаха да пристигат до медиите не от пресцентъра на „Позитано” 20, а от елитна пловдивска пиар агенция, оглавявана от Румяна Атанасова.

Шизофренията в централата на левицата е видима, след като освен пиар агенцията на пловдивската дама, съобщения продължават да идват и от официалния пресофис на БСП. Специално изпратените от Атанасова, наета лично от Нинова за целта, са предимно в нейна възхвала или отразяват депутати и активисти, които продължават да я подкрепят за пореден мандат начело на БСП.

Кризисният пиар на Нинова цели да тушира щетите от катастрофалното й управление като водач на столетницата, довело партията до плачевния едноцифрен резултат на изборите за парламент и сгромолясването й до пета политическа сила. Румяна Атанасова, която движи пловдивската пиар-агенция обаче не е наета случайно – от години русата шпикерка на бившия директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов се движи в кръжеца на Нинова и любимеца ѝ и личен депутат Иван Ченчев, сам бивш говорител на футболен клуб ЦСКА.

Ченчев и другият фаворит Калоян Методиев избрали Атанасова да брани шефката им от все по-гневните ѝ социалисти, които поголовно се отричат от нея из цялата страна.

Преди време Ченчев дори пробутал Атанасова на държавна хранилка, като я направил свой сътрудник в парламента, без да се вълнува, че тя е била върла патриотка и бивша говорителка на НФСБ на Валери Симеонов. Услугите й към кампанията на Ченчев били достатъчни този неин патриотичен уклон да се забрави, както и да се замете под килима фактът, че е била в общинската листа за съветници на „Обединени патриоти” на избираемо място.

За да не излязат наяве тези разкрития, Атанасова е прехвърлила пиар-компанията си на майка си Мария Йосифова, но не се свени да се подписва с името си под „новините” за величието на разжалваната от съпартийците си червена командирка.

На „Позитано” 20 са бесни, тъй като в момента централата е разцепена на две – на верните на Нинова хора и Атанасова, и на редовите служители, които вече имат нови началници като Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров. Двойният пиар на партията пък отново я прави за посмешище пред електората и отново, според част от екипа на БСП, по вина на детронираната Нинова, която продължава да сее раздори в столетницата.

Част от депутатите на БСП също били вбесени, тъй като толерираната Румяна Атанасова никога не е била член на БСП, но за сметка на това се е разхождала из листите на доста други партии освен НФСБ.

В момента БСП е на прага на разцепването и партията е разделена на два лагера, а за да подсили своя, Нинова не само манипулирала депутатите си и заплашвала, че ще се върне в БСП на бял кон, но и решила ударно да напомпа имидж чрез пиар-акциите на вярната Атанасова.

Лагерите в левицата са повече от разделени и Нинова не криела, че онези депутати, които са й изменили и са я поставили в изолация, жестоко ще си платят след конгреса наесен. Тогава соцфурията давала заявка, че ще поеме отново руля на столетницата и нямало да има пожала за ренегатите Гуцанов, Зафиров и Владимир Москов.

5 коментара

  1. Неведоми са каза:

    пътищата Господни, ще поживеем и ще видим.

  2. Анонимен каза:

    Пълна ревизия!

  3. Кики каза:

    “Шок”?! От тази семпла женица от Крушовица?! Я, хайде пак опитайте! Може да ви се получи….

  4. ххахаха каза:

    То си беше ясно, че лесно отърване няма от тази.

  5. Адам каза:

    Бля, бля, бля, Нинова е вече вмирисана и червясала пача! Тя е политически труп! Какво “завръщане на бял кон” какви пет лева?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране