24.06.2015 | 11:37
БСП вика Ненчев да се обяснява за натовската техника
Социалистите притеснени от американските танкове

Депутатите от комисията за отбрана да изслушат още днес извънредно министър Николай Ненчев и началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов във връзка с появилата се информация за намерение от страна на САЩ да разположат бойна техника и личен състав в страни от източния фланг на НАТО. Това искат с писмо до шефа на комисията депутатите от БСП Атанас Зафиров, Ангел Найденов и Димитър Димитров.

Притеснени сме от противоречивостта на информацията и от факта, че тя се съобщава от чужди дипломатически и военни източници и чрез медии, като в същото време министър Ненчев отрича да има такова искане, обясни Зафиров. Притеснени сме и от мотива за намерението за разполагане на военни сили на САЩ, а именно – военна заплаха от Русия, допълни соцдепутатът. Той смята, че подобни бази биха се превърнали в обект и внимание от страна на терористични организации, като по този начин, вместо да генерират сигурност, биха провокирали напрежение.

Ако председателят на комисията ген. Михо Михов от АБВ откаже да свика извънредно заседание днес, ще се съберат подписите на 1/3 от членовете на комисията за задължително такова. Водени са разговори с представители от други партии, каза Зафиров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране