30.06.2017 | 3:01
Бунт срещу циганите в Асеновград! Кордон от полицаи спря протестиращите
В пълно бойно снаряжение с щитове и каски чакат още полицаи от специалните сили

Протестиращите пред сградата на Общината в Асеновград се опитаха да се насочат към ромската махала в града, но бяха спрени от кордон от полицаи и жандармерия. Те се опитват да пробият кордона със скандирания “Българи юнаци”. Предполага се, че сред протестиращите има и фенове на футболни клубове от Пловдив.

На площада има 2000 души, които протестират срещу незаконно пребиваващите роми, предаде “Фокус”. Това е вторият ден от протестите, след като млади спортисти от спортния клуб по гребане бяха нападнати от група роми в района на язовир “40-те извора”.

В пълно бойно снаряжение с щитове и каски, близо до мястото, чакат още полицаи от специалните сили.

Протестиращите скандират “Няма да забравим, няма да простим”, което бе основен девиз по време на протестите в Катуница през 2011 година.

Протестът промени посоката си и се насочи към една от централните улици на града.  Блокирано е движението в района на кръговото кръстовище до църквата “Св. Атанас”.

Ситуацията е овладяна, има достатъчно полицейско присъствие в Асеновград и особено в ромската махала. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков пред “Фокус”. Очевидци твърдят, че двама от протестиращите са задържани, но Илков отрече да има арестувани по време на протеста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране