17.03.2023 | 12:30
Бунт в ДПС-Кърджали заради „предателя“ Бахри Юмер!
Бившият кмет на Джебел поиска прошка от Ахмед Доган. Депесари: Срам и позор!

Тежки скандали тресат областната структура на ДПС в Кърджали в дните преди парламентарните избори на 2 април. Причината е учредителят на партия ДОСТ Бахри Юмер. Най-верният партиен другар на Лютви Местан отново влезе в офиса на Областния съвет на партията, за да „пие кафе“ с кмета на областния град Хасан Азис и регионалния партиен шеф Ресми Мурад. Публикуваната снимка от срещата в социалните мрежи предизвика истинска буря сред депесарите в родопския град, които недоумяват защо „предателят“ Бахри Юмер отново се връща в партията им. Администраторите на Фейсбук-страницата на Областния съвет са принудени всекидневно да трият силно негативни коментари и дори да блокират профили на гневни партийци.

Стана ясно още, че наричаният „предател“ бивш областен лидер на ДПС и екскмет на Джебел Бахри Юмер е поискал прошка от почетния председател Ахмед Доган. Източници от партията казват, че Юмер е разследван от МВР и прокуратурата за корупционни афери и че това е причината да поиска отново закрилата на Сокола, когото доскоро критикуваше публично.

За последно Юмер, който ръководеше регионалната партийна структура около 20 г., държа емоционална реч в същия офис на 27 декември 2015 г. Тогава обяви: „Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави“ и „ДПС брутално нарушава правата и свободите, каузата е мъртва. Аз съм свободен да работя за тази кауза, но не и в тази партия. Не за едното „браво“ съм печелил избори толкова пъти, а заради клетвата пред избирателите ни. Напускам омерзен, вече съм свободен човек“.

Бахри Юмер беше най-близкият партиен и бизнес другар на Лютви Местан при учредяването на ДОСТ. След като партията, подкрепяна от управляващата в Турция партия на президента Реджеп Ердоган, претърпя провал на парламентарните избори в България, Юмер се дистанцира от Местан и дори отиде в „сарая“ да иска прошка от Ахмед Доган. Освен обидите и клетвите по адрес на ДПС, Юмер е сочен за един от 4-мата с доноси за съставяне на „черния списък“ с над 150 души от ДПС, които и до днес не могат да влизат в Турция

В края на миналата седмица, бившият отцепник е пил кафе със зам.-председателя на ДПС Хасан Азис и областния председател Ресми Мурад. От структурата потвърдиха това със съобщение във „Фейсбук“:

Кафе на разума и диалога. Способност на разума е да бъде отворена врата за диалог, с основен фокус върху общите интереси, а не върху разделителни линии. Днес зам.-председателят на ДПС д-р Хасан Азис, председателят на областната структура на ДПС – Кърджали Ресми Мурад, и Бахри Юмер се срещнаха на кафе. Диалогът е ефективен отговор на желанието за преодоляване на различия и за намиране на общи пресечни точки. А мъдростта, придобита с годините и опита, позволява свободен смислен разговор за по-добро бъдеще на България“.

Ето и част от коментарите на активисти на ДПС:

Mumun Vijdan: Днес очаквахме да се снимате с Местан

Lutvi Bayram: Интереса клати феса – арабска поговорка

Kadir Sadikov: Ако в гласовете на ДПС главно в област Кърджали, а също така и в национален мащаб,има спад на предстоящите избори на 2 април всички ще са на ясно,че това се е случило заради вас тримата „играчи“. С този партиен предател ли ще си увеличите вие гласовете на партията г-н Азис и г-н Мурад? Това ли ви е формулата да спечелите изборите,да направите 50000 гласа в област Кърджали питам ви аз като дългогодишен гласоподавател на ДПС.Съсипахте я тази уникална партия,а най-лошото е,че продължавата и да се гаврите с гласоподавателите й.Няма да е грешно,скоро и вас,ако ви обявят за предатели,като този,който сте го взели по между ви. Ee ne demisler-„korle yatan,sasa kalkar“.Има нещо вярно в това.

Özgür Elfide: Пореден срамен и позорен акт от ръководството спрямо истинските депесари.

Какво очаквате от него, много ми е интересно? Чакайте аз да ви отговоря, че ако чакам вас сигурно ще мухлясам—-пак ПРЕДАТЕЛСТВО!!!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране