06.06.2015 | 15:34
Бунт в ДПС срещу дългогодишните кметове
Обсъжда се въвеждане на мандатност за номинаците за местния вот, което пряко би ударило Хасан Азис

Кметовете на ДПС, които да изкарали вече три мандата на поста, да нямат право да се кандидатират отново на предстоящите местни избори. Такава идея се обсъжда в актива на Движението.

Циркулирането на подобни предложения потвърждава неофициалните информации за сериозна битка между различни лобита в партията във връзка с местния вот. Решение се очаква на следващия Национален съвет на партията, който ще бъде посветен на местните избори. Възможно било тази идея да се приеме, но да не важи за кметовете с изкарани вече три мандата, а само занапред.

Според депутати от Движението идеята за маднатността включва и председателите на общинските съвети. Ако тя се възприеме е възможно активисти на ДПС, които са били три мандата начело на общински съвети, да останат просто редови общинари. Вероятно няма да има забрана за селските кметове и съветници, които са били такива три и повече мандата.

Ако подобна забрана се приеме от ръководството на ДПС, тя директно ще засегне бастиона на партията – Кърджали. От 2003 г. кмет там е Хасан Азис, който в момента довършва третия си мандат.

В ДПС-Кърджали отдавна има две лобита, които си оспорват номинацията за градоначалник. Едното подкрепя Азис, а другото се води от бившия зам.-министър на вътрешните работи и настоящ шеф на общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране