31.05.2024 | 11:52
Честит празник на всички блондинки!
При общуване със светлокоса жена мозъчната дейност на мъжа намалява, твърдят учените

Днес отбелязваме Международния ден на блондинките. Той се празнува от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. Сред естествено русите дами има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи и журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 г. тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.

Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер тайната на привлекателността на русите жени е, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. По време на общуване с русо изкушение мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво.

Брюнетките правят по-успешни кариери от блондинките и печелят повече. Те разчитат на уважението на колегите си. Повечето мъже схващат брюнетките по-сериозно. В това, че тъмната коса е белег за интелигентност, вярват 76% от анкетираните. Именно консервативният имидж на брюнетките кара някои блондинки да си боядисват косата тъмна.

Но мъжете предпочитат блондинки открай време. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо. Все пак блондинките не са по-големи късметлии в любовта от брюнетките. Доказано е, че на тъмнокосите им върви с 10 на сто повече, те се чувстват по-секси и привлекателни.

“Блондинките не блестят с особени умствени способности” е наложил се мит, като голям принос във формирането му има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма “Мъжете предпочитат блондинките”. В същото време най-известната блондинка в света е имала кестенява коса. Тя е постигнала успех в Холивуд едва след като се разделила с нея.

Учени обаче потвърдиха, че перхидролът не влияе добре на работата на мозъка. Доктор Джери Ноф от Калифорнийския университет е извършил експеримент сред натурални блондинки и жени, които са се изрусили. Участничките са се сблъскали с редица трудности. Учените стигнали до извода, че куриозните случки с изрусените жени са много повече, отколкото сред естествените блондинки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране