04.07.2022 | 11:12
Четирима лекари следят денонощно здравето на Слави Трифонов
Лидерът на ИТН, който в последно време изглежда по-изнемощял от всякога, е поверил лечението си на няколко изключителни специалисти

Здравето на Слави Трифонов е следено от четирима от най-доверените му лекари денонощно, издават хора от неговото обкръжение. Лидерът на ИТН, който в последно време изглежда по-изнемощял от всякога, е поверил лечението си на една от най-младите надежди в медицината у нас – д-р Елица Тошкова от болница „Софиямед“. Макар и с не чак толкова дългогодишен опит и без титла пред името, тя вече е била награждавана за лекар на годината през 2019-а, пише вестник Ретро.

Д-р Тошкова следи общото състояние на Трифонов от няколко години. При нея той бе засечен на преглед след изкарания от него Ковид през миналата година. Запознати обаче издават, че от мерки за сигурност и най-вече заради присъщата му параноя ВИП пациентът твърде рядко посещавал медицински кабинети, а предпочитал докторите, на които вярва, да го посещават в строго охранявания му палат на 5 етажа в полите на Витоша.

Преди две седмици негови приближени издадоха, че след близо двучасовото интервю, което Трифонов даде на журналиста Константин Вълков, бил поставен на 6-часови системи в дома си, за да се възстанови физически и умствено от напрежението, защото заболяването, от което страдал, изпивало силите му. Отдавна различни специалисти изразиха публично мнението си, че шоуменът има множествена склероза (МС) – неврологично заболяване, което се обостря при силен стрес и е нелечимо. Това била и причината Трифонов да страни от политическия живот, да избягва срещите с хора и да дава изявления единствено от дивана си, потвърди и отцепникът от партията му Радостин Василев в своя пресконференция.

Ежедневно Слави Трифонов се консултирал по лични и медицински въпроси и със своята по-голяма сестра Петя, която е рентгенолог в болница в Плевен. Той търсел помощ и съвети както от кака си, така и от нейния съпруг д-р Владимир Трифонов, който пък е известен специалист по пулмология и фтизиатрия в плевенската МБАЛ „Св. Панталеймон“.

Човекът, който се грижи за психическото здраве на Трифонов от 20 години, пък е неврологът доц. Димитър Чакъров. Именно той навремето отказал Дългия да се саморазправи с друг лекар, който пръв му поставил диагнозата множествена склероза. Чакъров е сред най-близките приятели на Слави и преди години той сам е споделял от ефира на бившето си шоу по Би Ти Ви, че се чува с него по телефона поне по два пъти в деня.

Откакто има сериозни здравословни проблеми, Слави Трифонов се е лекувал и в България, и в редица реномирани и скъпи клиники в чужбина, като се твърди, че дори е преминал през трансплантация на стволови клетки в Америка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране