12.03.2015 | 15:31
Чудо! Баракова проговори от парламентарната трибуна!
Комичната депутатка бе изключително лаконична

Независимата депутатка Ана Баракова най-накрая се престраши и излезе на парламентарната трибуна, за да зададе въпрос.

Това стана по време на днешното изслушване на министрите Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Теменужка Петкова и вицепремиерът Меглена Кунева във връзка с последните природни бедствия и обилни снеговалежи в страната. Баракова бе изключително лаконична.

„Моят въпрос е към министър Павлова. След силните валежи има очаквания за свлачища и срутища. Какво ще направите по този въпрос в Пловдивска област“, промълви депутатката. Припомняме, че Баракова е сред народните представители, които не вършат почти нищо в НС и досега беше задавала само писмен въпрос, който също подлежеше на много коментари.

„Госпожо Баракова, права сте безспорно, отговори министър Павлова. Пролетните валежи предстоят тепърва и те наистина ще активизират множество свлачища и срутища. Това важи най-вече за Родопите. Родопите като планина, са предразположени към образуването на свлачища. Тази скална маса се свлича по пътната мрежа. Нашите основни мерки са две. Машините, които разчистват пътищата, ще стоят близко до най-опасните райони. За пример мога да дам пътя Девин-Кричим. В по-дългосрочен план имаме за цел на тези най-тежко засегнати места да изградим тунели и мостове. Надяваме се да намерим средства по европейските програми, завърши Павлова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране