05.10.2024 | 14:19
Чудо! Доган излезе на протест срещу “завладяната държава”(видео)
Водят Сокола за ръка на малобройния протест в подкрепа на Джейхан Ибрямов, който бе оставен в ареста

Архитектът на корупционния модел на управление на България Ахмед Доган излезе на протест срещу “завладяната държава”. Чудото се случи днес на импровизиран митинг на фракцията около почетния председател на ДПС пред входа на Народното събрание.

Човекът, който годни наред твърдеше че е над закона в България; че отдавна е “милионер в зелено”; че разпределя “порциите в държавата” и че отдавна върти “обръчи от фирми” се появи сред малобройна агитка, недоволна от ареста с подкуп на депутата Джейхан Ибрямов.  Както е известно, последният бе закопчан от властите при получаване на 100 000 лв. от Мирослав Тодоров на паркинг пред столичен хипермаркет.  Жена му Биршен, която е лична секретарка на Доган от 21 години, обяви гладна стачка с настояване половинката й да бъде освободен от ареста, защото станал жертва на “постановка”.

Към 14 часа на стълбите пред бившия партиен дом пристигна и самият Ахмед Доган. Видно от разпространеното видео, той се придвижваше бавно и неуравновесено. Наложи се близката му Елван Атилла да го хване за ръка, за да може “почетният” да изкачи стълбите.

Сокола опита да каже и няколко думи пред присъстващите, но дали заради проблем с мегафона или заради немощен глас, почти нищо от словото му не се разбра.

След като прекара 10-ина минути пред малобройната тълпа, няколко яки охранители съпроводиха Доган до мерцедеса, с който пътува. Оттам “Почетният” пое в неизвестна посока, а събралите се негови сподвижници се насочиха към Съдебната палата, където се гледа мярката на Ибрямов.

Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата близкият до Ахмед Доган политик Джейхан Ибрямов да остане за постоянно в ареста.

В мотивите на съда се посочва, че престъплението е сериозно и за него може да бъде наложена присъда до 6 години и глоба 5000 лева за търговия с влияние. Според съда няма опасност Джейхан Ибрямов да се укрие, но може да извърши ново престъпление. Освен това имало данни да е извършил и други престъпления, за които все още не са повдигнати обвинения.

Ибрямов беше задържан в сряда вечерта. Верният съратник на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган е обвинен в търговия с влияние. Прокуратурата твърди, че той искал пари за купуване на гласове, като в замяна обещавал ходатайство по обществени поръчки в Министерството на отбраната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране