11.05.2023 | 11:01
Чудо! И ДПС подкрепи ГЕРБ за отстраняването на Гешев (видео)
Около главния прокурор се натрупало огромно напрежение

ДПС подкрепи кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел по отношение обявеното от нея изненадващо искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Пред журналисти в парламента говори председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той обясни, че се натрупало напрежение около Гешев.

Припомняме, че в момента се водят преговори за правителство с първия мандат, който ще получи ГЕРБ-СДС. Мария Габриел заяви, че първата задача на правосъдния й министър, ако бъде избран кабинет, ще е да внесе искане във ВСС за отстраняването на главния прокурор.

На въпрос това няма ли да е пречка за ДПС в преговорите за бъдещото управление, Мустафа Карадайъ отговори: „Не мисля, че може да бъде пречка… Идеята за внасяне във ВСС (на искане) за отстраняването е добра идея, защото в момента има създадено напрежение. Виждаме, има създадено напрежение в обществото и това напрежение трябва да бъде преодоляно по един или друг начин. Това мога да направя като коментар, но вие знаете, че ни предстои среща (с ГЕРБ) и работните групи ще се видят днес, доколкото знам, в 11,30 ч. Така че там ще видим и ще разберем каква е идеята, кои са приоритетите, какво влагат в тези приоритети. Ние една част ги чухме сега, току-що ги чухме.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране