24.02.2023 | 13:26
Дълговете на Левски към НАП са 11.5 млн. лева!
Имаме реални оферти за футболисти, те са към 6 милиона лева, заяви изпълнителният директор на сините

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков втрещи феновете и обяви, че дълговете на „сините“ към НАП са около 11,5 млн. лева, което е увеличение с 1,5 млн. лв. спрямо преди.

„По отношение на НАП за задължението след присъединяването на данъците и такси. Цифрите ще ги видите в моя отчет пред Общото събрание. Те станаха от 10 на 11.5 милиона. Те не са никак малко и са натрупани от собственици в годините. Изготвил съм ясна справка през годините, за да се види кога точно клубът е задлъжнявал.

Показахме, че това е преодолимо, когато сме заедно и когато работим правилно. Водя преговори няколко пъти с НАП, но малко хора знаят, че успяхме да получим безусловен лиценз. Предстои новия лицензионен период. Отказът на Юнайтед идва в много тежък период. В последните преговори имаше и техен човек“, каза Ивков, който разясни, че реалните оферти за футболисти на клуба са били за 6 млн. лева.

„Успяхме да получим реални оферти от големи клубове за двама наши футболисти. Имахме разговори и онлайн срещи с Ню Йорк Сити, Сочи и Брьондби, но само за единия от състезателите, а за Анди Краев – имахме преговори с един водещ унгарски клуб. Имахме реални оферти за над шест милиона лева.

Считах тези трансфери за абсолютно наложителни, но те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от собственика на клуба. Новият нападател струва 90 000 евро плюс 40 процента от бъдещ негов трансфер. Те искаха 100 000 евро и 50 процента от бъдещ трансфер“, заяви Ивков.

Той сподели, че конфликти в ръководството на клуба няма и отношенията му с мажоритарния собственик Наско Сираков са добри.

Юристът заяви, че двамата имат различни виждания по някои въпроси в клуба, като различията между тях са на професионално, а не на личностно ниво.

„Битката е за оцеляването на любимия ни клуб. Няма междуличности конфликти. С кого да имам? С най-големия след Гунди и най-голям голмайстор – собственикът Наско Сираков ли? Аз имам друго виждане как да постигнем крайната ни обща цел. Това са принципни различия, някой от нас греши. Онзи ден имаше Надзорен съвет, който се проведе до моята стая, но не знаех. Ще свикам Общо събрание“, каза Ивков на пресконференция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране