12.10.2021 | 10:46
Дариткова от ГЕРБ се оттегля от участие в изборите
В листите на ГЕРБ не е и Красен Кралев

Бившият депутат и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се отказва от политиката.

„Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората “, написа Дариткова във Фейсбук.

От думите ѝ се разбира, че сега тя ще се концентрира над медицината.

„Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината.“, посочи Дариткова.

„Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти“, написа още тя.

В неделя от ГЕРБ обявиха водачите на листите си за предстоящия парламентарен вот. От списъка липсваха имената на Дариткова и на бившия спортен министър Красен Кралев.

През 2019 година Даниела Дариткова наследи Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ, след като той се отказа от ръководните си постове в партията заради скандала Апартаментгейт. След първите парламентарни избори тази година обаче председател на групата на ГЕРБ стана Десислава Атанасова.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране