19.05.2015 | 16:43
Държавата дава 30 000 лв. за изложба на овчарски кучета
Питомец на Бойко Борисов участва във финансирания неясно на какъв принцип клуб

Държавен фонд “Земеделие” ще субсидира с 30 хил. лв. Българския киноложки клуб за българско овчарско куче за участие на тази порода в киноложки изложби, съобщиха от Министерството на земеделието и храните във вторник.

До 29 май трябва да се сключи договорът и да се плати субсидията от  ДФ “Земеделие” на клуба, в който участва кучето на премиера Бойко Борисов Лазар, спечелило преди три години медал в световна изложба в Пловдив, както и изплащането на субсидията трябва да стане до 29 май.

От ведомството не съобщават на какъв принцип е избран точно този клуб за финансиране и дали е имало процедура на подбор. Посочва се, че фондът ще поеме напълно разходите на клуба за такси за участие, за път и транспортиране на животните; за публикации и уебсайтове за обявяване на събитието, наем на изложбени помощи и щандове и разходите за тяхното монтиране и демонтиране.

За да получи помощта за изложба на овчарски кучета, Киноложкият клуб трябва да представи пред ДФЗ документи като договори, сключени между него и земеделските стопани, в които е посочен броят животни, за които ще се извършват услугите, зоотехнически сертификати или сертификати за произход, доказващи породната принадлежност на животните и др.

Подборът на животните, които ще участват в изложението на български овчарски кучета, се извършва чрез решение на Управителния съвет (УС) на БКК за БОК, с което се определя броят на животните, възраст, категория, екстериорни условия, наличие на призове от предишни участия в изложения, допълват от агроведомството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране