16.06.2015 | 12:24
Дъщерята на контрабандиста Дидо Дънката съветва депутата Ковачев
Теа Славова била "специалистка" в законодателството

Дъщерята на сочения от МВР за мощен контрабандист Даниел Славов – Дидо Дънката  е станала сътрудник на депутата Георги Ковачев, който наскоро напусна партията ББЦ. Името на Теа Славова е посочено в официалния регистър, поддържан от парламента. Според него завършилата международно право девойка съветва Ковачев в областта на законодателството.

“Вероятно Славова му оказва неоценима помощ в борбата с корупцията и финансите. Все пак той е член точно на тези две комисии”, коментира иронично депутат, чиято предишна кариера в МВР е свързана с борбата срещу организираната престъпност.

След кратка справка той дори успя да открие и вероятни следи от сътрудничеството между Ковачев и дъщерята на Дидо Дънката. Сред предложенията, внесени от Георги Ковачев, фигурира и идея за промяна в Закона за акцизите и данъчните складове. Дейност, в която интереси има и бащата на Теа Славова Дидо Дънката, коментира многозначително народният представител. По думите му години наред варненският бизнесмен Даниел Славов е сочен от спецченгета за един от босовете на контрабандата по морето. Криминалисти твърдят, че той е специализиран в трафика на цигари, а за чадър над дейността му помагат контакти с висши кадри от БСП.

За последно Дидо Дънката нашумя през пролетта на 2010 г. при реализираната от МВР акция “Медузите”. Тогава наред с Дидо Дънката антимафиотите задържаха шефа на БСП във Варна Борислав Гуцанов и служители във фирма “Градски транспорт”. Повод за арестите стана разследване за източване на общината чрез сделки за автобуси. По време на извършените обиски в склад, собственост на Борислав Гуцанов, бяха открити 558 мастербокса цигари без бандерол. Самият Гуцанов тогава се оправда, че помещението е ползвано от друга фирми и той не знаел какво се съхранява там. Кой обаче е мистериозният наемател не стана ясно.

Малко след акцията името на Дидо Дънката се появи и в доклад за контрабандата, изготвен от МВР. Наред със Славов в него фигурираха имена на висши митничари и хора от ВИС и СИК. Една от основните констатации в доклада бе, че в корупционните схеми по границите участват най-малко двама шефове на мегамитници в страната. Едната е в Югозападна България, другата е край морето. Вторият началник е подозиран за връзка с Дидо Дънката, написаха в анализа си антимафиотите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране